Kostregistrering
Ett exempel på en enkel kostregistrering är att man under 4 dagar skriver ner allt man äter, så detaljerat som möjligt, och vilka tider man åt. Efter det får man med hjälp av ett datorprogram en fingervisning om vad som kan behöva ändras för att det ska bli mer optimalt.
Vill man göra det lite mer ingående gör man registreringen under en längre period, oftast 1-2 veckor, och när man skriver ner vad och när man äter funderar man också på varför man åt just den maten och den tiden.
Föreläsningar
Jag ger också föreläsningar på företag och föreningar. Kontakta mig för mer info!
ulrika.hom@kostcirkeln.se
|
Eftersom jag själv har erfarenhet av kraftig övervikt tror jag mig lättare kunna sätta mig in i varje individs egna svårigheter. Grunden för mig när jag försöker hitta vägar till bättre hälsa är att se vad som passar just Dig, inte vad som kan anses vara den perfekta vägen.
Jag menar att vad som är rätt för en person kan vara helt fel för en annan. Det är viktigt att ta reda på vilken utgångspunkten är genom att prata om livsföringen, problematiken som resulterat i viktökning, göra en kostregistrering för att se hur kosten ser ut i nuläget och se vad som bör och kan förändras med individens önskemål som bas.
Exempel på detta kan vara att utarbeta en detaljerad kostplan som helt enkelt kan följas eller välja vilka livsmedel som inledningsvis ska undvikas eller väljas till för att komma i rätt riktning, allt enligt vad som är rimligt och prioriterat.
Motion är inget krav för att gå ner i vikt men det är ju knappast någon hemlighet att man mår bättre när man kombinerar bättre kost med ökad motion. Även här gäller det dock att se till individens förutsättningar.
Vill du veta mer om vad Du äter så kontakta mig på
ulrika.hom@kostcirkeln.se!
Välmående är en helhet
|